Zandschulp Hekwerken

Tuinhek ideeën: laat je inspireren!

×
Ga terug naar het overzicht

Tuinhek ideeën: laat je inspireren!

Heb je al een tuinhek in de tuin dat je wilt laten vervangen, of heb je er nog geen en ben je op zoek naar inspiratie? Dan zit je goed in dit artikel. We presenteren je graag een aantal tuinhek ideeën. Aan de hand van een aantal voorbeelden, en keuzes die je maakt bij het kiezen van een tuinhek, laten we je graag nadenken over het perfecte ontwerp!

Ideeën tuinhek: standaard design of maatwerk?

Als je op zoek bent naar een tuinhek, bijvoorbeeld bij de plaatselijke bouwmarkt, dan kom je veel standaard designs tegen. Soms past het bij je smaak, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een specifiek (metalen) patroontje in het tuinhek wilt laten verwerken. Weet alvast dat vrijwel alles mogelijk is als het aankomt op tuinhekken. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

TIP: Bij Zandschulp Hekwerken ontwerpen en realiseren we je tuinhek op maat, wat perfect is als je zelf leuke tuinhek ideeën in je hoofd hebt. Doe hier alvast inspiratie op of kom eens langs in onze showtuin in Barneveld.

Materiaal tuinhek: metaal of hout?

Er zijn tal van materiaalsoorten die gekozen kunnen worden voor je nieuwe tuinhek. Metaal is populair, omdat je er zowel een moderne als klassieke look mee kunt nastreven. Een kwalitatief metalen tuinhek wordt vaak standaard volbad verzonken. Liever een houten tuinhek? Dat kan natuurlijk ook. Dit past dan weer goed bij een landelijke omgeving. De keuze voor het materiaal is belangrijk, omdat het grotendeels de look van je nieuwe tuinhek bepaalt.

Tuinhek idee: kies je favoriete RAL-kleur!

Als je voor hout kiest dan kun je kiezen voor de traditionele houtkleur, maar ook een RAL-kleur is mogelijk. Gaat het om metaal, dan wordt een kwalitatief tuinhek dubbellaags gepoedercoat. Deze bewerking zorgt ervoor dat je tuinhek jarenlang mooi blijft, zonder kleur te verliezen. Deze is goed bestand tegen weersomstandigheden en straalt het hele jaar door.

Een hoog of een laag tuinhek

Denk jij bij het woord tuinhek aan een laag of hoog tuinhek? Het kan allebei! Een laag tuinhek wordt voornamelijk ter versiering geplaatst, en duidt daarnaast duidelijk de perceelafscheiding aan. Hoge tuinhekken worden vaker geprefereerd als men wat meer privacy wenst. Deze schermen daarnaast net wat beter af voor ongewenste bezoekers. Ook is het voor huisdieren en kinderen wat lastiger om eroverheen te springen, wat extra beveiliging biedt.

Sierlijke tuinhek ideeën: je favoriete stijl

Zoek je naar tuinhek ideeën en afbeeldingen, dan zie je misschien veel houten exemplaren voorbij komen. Toch zijn veel mensen gek op metaal. Hiermee kun je namelijk sierlijke vormen creëren. Krullen, kruisen, spijlen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Door te letten op de details van je nieuwe tuinhek, wordt het een ware eyecatcher.

Vergeet de extra opties niet!

Je zocht waarschijnlijk naar tuinhek ideeën om de look van je nieuwe tuinhek te bepalen. Maar als je definitief kiest voor een tuinhek dan moet je zeker wat extra aandacht besteden aan de afwerking. Zo kun je bijvoorbeeld pilaren laten metselen om je tuinhek tussen te bevestigen. Deze kun je zelfs afwerken met brievenbus en naambord.

Innovatie tuinhek ideeën

Een van de meest bijzondere tuinhek ideeën vinden we toch wel het toevoegen van verlichting, waardoor je tuinhek ook in het donker straalt! En wie gek is op innovatieve snufjes, die geeft wellicht de voorkeur aan een tuinhek met poort, die te openen en te sluiten is met behulp van een afstandsbediening en smartphone.

Laat je tuinhek ideeën realiseren bij Zandschulp Hekwerken!

En, weet jij al wat je wilt? Of ga je liever met een professioneel ontwerpteam om de tafel zitten? Bij Zandschulp Hekwerken gaan we graag samen aan de slag om tot het perfecte tuinhek idee te komen. We achterhalen je wensen voordat we overgaan tot realisatie. Voor je het weet worden al je tuinhek ideeën werkelijk!

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht
Uitstekend
Gebaseerd op 6 recensies
Tjerk Kampert
Tjerk Kampert
2022-11-26
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Goede kwaliteit hekwerken, vriendelijk personeel
Herjan Bettink
Herjan Bettink
2022-11-25
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Mooi bedrijf mooie hekken top bedrijf
Bianca Baas
Bianca Baas
2022-09-23
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Automatische poort op maat laten maken voor op ons bruggetje. Degelijke kwaliteit tegen een eerlijke prijs!
Teus Klok
Teus Klok
2018-12-05
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Goede kwaliteit hekwerk niet al te duur vriendelijke eigenaar. Kortom leuk bedrijf